ЕКСПРЕСНА ДОСТАВКА

Експресна доставка до вашата врата

ПОРЪЧАЙ ПО ТЕЛЕФОНА

0878218047

ПЕРФЕКТНИЯ ПОДАРЪК

Намерете идеалният подарък за Вас или ваш близък

ГОЛЕМИ ОТСТЪПКИ

Пазарувайте с отстъпка

Лесна Поръчка

Броеница от мукаит яспис × 1 шт.

Цена: 28,00 лв

Броеници от естествени камъни - Броеница от мукаит яспис

Броеници от естествени камъни - Броеница от мукаит яспис с 33 мъниста

Броеници от естествени камъни - Броеница от мукаит яспис

Броеница от мукаит яспис
Код на продукта: Броеница от мукаит
Наличност: В наличност
Цена: В наличност 28,00 лв
Кол-во: +
-
  - или -  

Броеница от мукаит яспис. Размер на мънистата: 10мм. Брой на мънистата- 33.
Трудно е да се каже кога  са се появили броениците. Възможно е те да са дошли от Индия, тъй като за първи път там са били открити и възрастта им е датирана на 4000год. Отначало броениците са имали чисто ритуален характер и са се използвали за броене на молитвите в различните религии. Те се отличавали една от друга по броя на мънистата и материала от който са направени. Така например при мюсюлманите броят на мънистата  обикновено е 99, при християните- 33, а при будистите- 108.
Премятането на зърната на броеницата,  днес няма първоначалният религиозен смисъл, а по-скоро помага за съсредоточаване, концентрация, преодоляване на стреса и успокояване на нервната система.
Премятането на мънистата с върха на пръстите може да се разглежда и като лечебен масаж на рецепторите и точките, разположени в пръстите, които са свързани с мозъчните центрове и със съответните органи. Те помагат още и за развиване на чувствителност и точност на движението на пръстите, което е особено полезно за хора, чиято професия е свързана с използването на ръцете.
Броениците подбрани по ваш вкус могат да станат ваши постоянни спътници, които да носите в себе си и да прибягвате до тяхната помощ в необходимият момент.
Мукаитът е камък, който вдъхва спокойствие и помага да приемем промените с достойнство. Смята се, че защитава в трудни ситуации и помага за намиране на нови и нестандартни решения при  възникнали проблеми. Развива творческите способности и подобрява  емоционалното състояние.

 

Напишете отзив


Вашето име:

Вашият отзив: Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!

Рейтинг: Лош           Добър

Въведете в полето кода от картинката по-долу: