ЕКСПРЕСНА ДОСТАВКА

Експресна доставка до вашата врата

ПОРЪЧАЙ ПО ТЕЛЕФОНА

0878218047

ПЕРФЕКТНИЯ ПОДАРЪК

Намерете идеалният подарък за Вас или ваш близък

ГОЛЕМИ ОТСТЪПКИ

Пазарувайте с отстъпка

Минерали от А до Я - Планински кристал

Минерали от А до Я - Планински кристал

Минерали от А до Я - Планински кристал

Планински кристал
Код на продукта: Минерал-Планински кристал
Наличност: няма
Цена: няма 4,00 лв
Кол-во: +
-
  - или -  

Планинския кристал по химичен състав е чист силициев двуокис. Образува добре оформени призматични кристали, често сраснати в друзи или агрегати.
Той е безцветен, прозрачен, често с включения под формата на облъчета, иглички, власинки.
Твърдост: 7
Находища: Швейцарските и Италианските Алпи, Мадагакар, Бразилия, Китай, Индия, България.
Магически свойства:
Със своето съвършенство и красота, планинския кристал е привличал погледа на човека още от най-дълбока древност. От Античността до XVI век е бил смятан за вкаменен лед, образувал се в продължение на векове в студени планински пещери. От него били изработвани сфери за ритуални и магически действия, за гадаене на бъдещето, за спасяване от нещастие, нападение и беди. Обичаят да се гадае на кристални топки идва още от друидите.
Планинският кристал, познат още под името: „Звезден камък” бил използван при много древни ритуали за запалване на свещения огън.
Кърмачките от векове носят огърлици от планински кристал, за да не им секва млякото, а индианците и до сега го поставят като свещен камък в люлката на новороденото.
Японците наричат планинския кристал тама- съвършения скъпоценен камък, а китайците чин и винаги са го почитали и уважавали като талисман за концентрация.
От хилядолетия жреците и шаманите знаят, че кварцовия кристал може да промени негативните мисли в положителни, ако онзи, който го използва е правилно мотивиран и съсредоточен.
Планинският кристал изостря мисловните процеси, дава яснота на мисълта, укрепва постоянството, помага да се избегнат компроментиращи ситуации. Балансира емоциите,разкрепостява духа, осигурява емоционално и физическо равновесие, като действа на всички аурични нива и чакри. Има свойството да усилва всяка енергия или намерение и защитава от негативност и биоинтервенции.
Лечебни свойства:
В индийската и тибетската медицина, планинският кристал се смята за най-мощния камък за лечние, тъй като неговата енергия най-лесно се настройва на вибрационната честота на човека.
Лечитеката Хилдегард фон Бринген изброява 6 лечебни въздействия на планинския кристал: при нарушено зрение; при нарушена функция на щитовидната жлеза; при болки в сърдечната област, сърцебиене, аритмия; при стомашни и чревни разстройства; при възпаление на дванадесетопръсника; при психоматично състояние изразяващо се редуване на силна възбуда с пълно безсилие и отпадналост.
Според съвременната литотерапия, планинският кристал стабилизира духовните и физически сили на човека. Благотворно влияние оказва върху гръбначния и главния мозък, помага при разширени вени и респираторни заболявания. Носен под формата на колие помага при главоболие и за по-лесно справяне със стреса.
Може да се съчетава с всички минерали, тъй като усилва тяхната енергия.
Чакри: основно на коронната, но действа хармонизиращо и на другите 6 чакри.
Енергия: Ин
Начини на въздействие: полагане върху чакрите; контактно въздействие върху проблемните места; чудесно средство за всякакъв тип медитация, енергийна работа или всякакви енергийни мрежи; може да се съчетава с всички минерали, тъй като усилва тяхната енергия; носене под формата на бижу; носене на необработен кристал в джоба или чантата за защита от всякъкви биоинтервенции; зареждане на вода; защита от негативни енергии- монокристал, пирамида или друза.
Препоръки :преди или след употреба се измива под течаща вода.
Зодии : подходящ за всички зодии.

Напишете отзив


Вашето име:

Вашият отзив: Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!

Рейтинг: Лош           Добър

Въведете в полето кода от картинката по-долу: